Amb instruments musicals sempre atinaràs!

L’ambient nadalenc comença a envair-nos, sòn moments d’estar a casa i disfrutar en família.

Octoblock

Podeu regalar música en aquestes dates (o en altres), per això anem a dedicar unes línies a suggerir-vos que regaleu música, bona per a qualsevol ocasió: un aniversari, festes de Nadal, fi de curs, perquè sí… 😀

Al mercat trobem tot tipus d’instruments i música infantil, però cal saber triar. En Crescendo, quan adquirim algun instrument, tenim

Campanes Tibetanes

en compte un criteri bàsic i principal: que sone bé. Si a això li sumem que siga fàcil de tocar… és l’instrument ideal!

Sembla una tonteria, però si ho comparem amb el menjar… als xiquets els donem de menjar el que creguem més bo i que alimenta més, intentem evitar menjars precuinats, menjar ràpid o dolços en excés… Amb aquesta cura hauríem de triar els llibres, jocs i joguines i tots aquells elements que van a alimentar el seu cervell i el seu desenvolupament.

Per això, una flauta, encara que siga per jugar hauria de sonar bé. Un xilòfon de colors, hauria d’estar afinat, així com el que pensem comprar (un tambor amb un bon pegat, campanes amb bona ressonància, maraques, cròtals, cascavells, un CD de música… ).

Campanes Diatòniques

No som molt partidaris de regalar una guitarra de plàstic, per exemple, existeixen guitarres de talla menuda per fer-la sonar, sí, una guitarra de veritat. Perquè un instrument musical no és una joguina per trencar (com no ho es ninguna, clar), es juga i s’aprèn. Són moments per dedicar als nostres fills i que aprenguen a apreciar el valor del que tenen entre mans.

Hi haurà instruments que puguen tocar sols i uns altres que necessiten ajuda, com en qualsevol aprenentatge. Així ho fem a les classes, per això el paper dels adults és tan important. Sou el seu model.

Aquest mateix criteri ho podem aplicar amb la música. Hi ha moltíssima oferta de música infantil, però cal aprendre a seleccionar i triar.

Xilòfon

En Crescendo ens inclinem per música feta sense sintetitzadors, amb una bona veu cantant i gran riquesa sonora. Alimentarem així l’audició, en escoltar bons sons; la memòria, al aprendre i recordar les cançons; l’adquisició del llenguatge, en els seus intents per cantar allò que tant els agrada; la imaginació, amb la història explicada en la cançó; i la creativitat, amb l’experiència viscuda amb les cançons.

Vos deixem algunes idees d’instruments i música que podeu buscar. Les tendes d’instruments solen tenir molta varietat d’instruments de petita percussió, alguns per catàleg, a bon preu. Per saber com es toquen i sonen vos haureu d’acostar a alguna… ;): Flauta d’èmbol, maraques de fusta, families de campanes de tot tipus, claus, caixes xineses, shakers, triàngles, tambors, bongos, melódica, cabassa, caixetes de música…

CD Ruidos y ruiditos. Volumen 1, 2, 3 y 4. Judith Akoschky. Con mucha calidad y mimo. Os dejamos alguna canción: Este caballo        Cuento de medianoche

CD Canciones Infantiles. Rosa León: Jugando al escondite

A les classes intentem complir sempre amb aquesta premissa, amb instruments reals i música ben escollida.

Ukelele

Amb Crescendo també podeu fer d’una celebració infantil una ocasió súper especial Crescendo Music Party o regalar un mes de música amb instrument inclòs amb Crescendo Music Pack, consulta estes opcions ací.

Vos volem transmetre la importància de triar el que escolten i toquen, per oferir-los la millor i màxima qualitat sonora per enriquir tot el seu potencial.