Connectant hemisferis

Des de Crescendo repetim sempre la importància que té escoltar bona música i instruments de música reals.

Tots sabem que la música que ens agrada ens produix plaer (al alliberar dopamina, hormona de la felicitat), ens relaxa, ens emociona, inclús influix de manera positiva en els animals o en el creixement de les plantes, però… per què? Qué fa que la música tinga eixos “poders”? És qüestió de freqüències? De fe?

Amb un bon estímul musical anem a aconseguir desenvolupar la capacitat intel·lectual, psicomotora, auditiva, expressiva i sensorial dels menuts, que, igual que una llavor, porten dins seu de manera concentrada, només és qüestió de fer florir eixes capacitats.

La màgia es produix quan, al escoltar música o tocar un instrument, es posa en marxa el nostre cervell, però d’una manera molt especial: establix conexions neuronals entre els dos hemisferis, ja que, en la seua pràctica, involucra a les dos parts. Genial!

Per a fer-nos una idea, cada hemisferi té funcions molt diferents:

hemisferios-cerebrales

Al treballar amb la música, el cervell es veu “obligat” a connectar àrees dels dos hemisferis, el que provoca canvis en la plasticitat neuronal, canvis, a més, a llarg termini. Queden afectades així, àrees com el llenguatge, la llògica-matemàtica, la memòria, la creativitat i la imaginació.

Per què no beneficiarse de tot el que ens aporta la música? Vos deixem un vídeo molt interessant.

En Crescendo tenim molt clar que aquest és el nostre objectiu, al menys el temps que els xiquets i xiquetes estiguen amb nosaltres, que la música siga una ferramenta de desenvolupament per a ells, que tinga conseqüències en la seua infància i vida adulta i, sobre tot, que s’emporten una experiència musical enriquidora i emocionant.